Spoilers på digitala skyltar får världens uppmärksamhet

Bildkälla: #miamiadschool instagram

Digital skyltning (digital signage) är det snabbast ökande kommunikationsmediet i världen. Det är ett effektivt tillvägagångssätt som fångar uppmärksamheten i högre grad än traditionell skyltning. Detta tillämpade två thailändska studenter från Miami Ad School i Hamburg för att fånga de thailändska medborgarnas uppmärksamhet. Och resultatet blev en internetsuccé.

Hade du valt att gå på stan ifall det innebar att få dina favoritserier spoilade? Troligtvis inte, och det tog Seine Kongruangkit och Matithorn Prachuabmoh Chaimoungkalo tillvara på och skapade kommunikationskampanjen #Staythefuckhome efter att ha bevittnat frustrationen bland Thailands ledare gällande hur dåligt landets rekommendationer för Covid-19 följdes.

Budskapet var att få folk att stanna hemma, och för att förmedla detta valde studenterna att spoila människors favoritserier från Netflix på digitala skyltar. “Our goal was to help create a piece of communication that could really make a change”, säger Seine i en intervju med Wevju.

Bilder på de digitala skyltarna har spridits via sociala medier, vilket har gjort att kampanjen har blivit viral och fått motta många lovord.

Wevju frågade Seine vad hon tror har gjort att kampanjen blivit så pass lyckad, och hon är övertygad
om att det är resultatet av 4 stycken faktorer:

  • Enkelheten med kampanjen. En bra kampanj anser Seine ska kunna förklaras i 5 ord, och på
    så vis vara enkel för allmänheten att ta till sig.
  • Valet av plattform. Det som vanligtvis blir viralt är innehåll där människor kan dela en bild eller video på sina sociala medier, och Seine anser därför att digitala skyltar är ett bra val.
  • Effektiviteten. Digital skyltning är ett effektivt tillvägagångssätt som dels når ut till många samt drar till sig uppmärksamhet.
  • Justeringar i realtid. Digital skyltning är en modern plattform som man enkelt kan anpassa och justera i realtid.

Seine ser ljust på framtiden inom digital skyltning, och tror att det något vi kommer få se mycket mer av. Hon berättar vidare att hon tror att digital skyltning kommer bestå av riktade budskap mot specifika målgrupper med hjälp av dagens digitala teknik, så som AI och ansiktsigenkänning.

Bildkälla: #miamiadschool instagram

Vill du veta mer om realtid?

060 55 25 00

Vid support, frågor och funderingar.

Support

Ring eller maila till support@wevju.se

Storgatan 73F

852 30
Sundsvall

© Wevju. All rights reserved.

Dela artikel

Dela denna artikel med dina vänner.