De 5 främsta fördelarna med digitala skyltar

Digitala skyltar drar mer uppmärksamhet och både ett starakre och mer långvarit varumärkesintryck. Här listar vi de fem främsta fördelarna för hur digitala skyltar (engelska: digital signage) kan hjälpa din verksamhet.

Digitala skyltar är monitorer som kan användas för annonsering, bygga varumärke och nå fram med viktig information om ditt företag, dina produkter eller dina tjänster via hög kvalitativ film, bilder eller annan rörlig grafik. Det är en bransch som idag omsätter $15 miljoner dollar och väntas omsätta $20 miljoner dollar om bara 4 år.

Eftersom digitala skyltar effektivt nåt fram med reklam, nyckeltal, akutinformation och produktbeskrivningar i realtid så kan det ge företag konkurrensmässiga fördelar Fördelar som blir allt mer viktig då kunder tappar allt mer intresse för traditionell reklam och kostnaden för att få in kunder ökar.

Här är de fem främsta fördelarna med digitala skyltar.

1. Digitala skyltar drar mer uppmärksamhet och ett mer långvarit varumärkesintryck

Studier från Handelshögskolan i Stockholm visar att digitala skyltar drar 400% mer som tittar än traditionella, statiska skyltar.

Men det ger inte bara fler intryck, det är även fler som kommer ihåg budskapet. Jämfört med traditionell media så är det 83% mer sannlikt att åskådaren kommer ihåg budskapet. Då studier visar att 8 av 10 kunder går in i en butik på grund av vad de sett utifrån så kommer digitala skyltar leda till en ökad trafik.

När det gäller att förbättra organisationers effektivitet och behålla kunder så minskar digitala skyltar bevisligen också vänttiden. Det är något som du ser överallt på banker, sjukhus, service-tjänster som bilhallar osv. Resultatet av de installationerna är att kunderna minskar mindre på vänttiden, de är mer nöjd av upplevelsen och det är mer troligt att de kommer tillbaka.

Digital skyltning ökar budskapens visabillitet på en arbetplats.
2. Digitala skyltar ökar försäljningen

En kombination av kraftfulla budskap tillsammans med rätt bild eller film är en stark påverkansfaktor till kundernas köpbeslut. Speciellt då 60% av köpbeslutet sker direkt i butiken och kan ändras på bara någon sekund.

Det är varför runt 80% av alla organisationer som använder digitala skärmar i deras butiker upplever en ökad försäljning med ca 33%. Fördelarna av digital skyltning och visuell kommunikation är att det kan skapa en engagerande kundupplevelse, öka möjligheten för korsförsäljning, merförsäljning, impulsköp. Det ger även dig möjligheten att snabbt ändra kampanjer och budskap när och där det ger mest effekt.

Med moderna lösningar så kan du idag bygga upp en förståelse för vem kunden är och i ögonblicket ändra budskapet till ett budskap som i större grad engagerar dem. Något som vi på Wevju arbetar med.

3. Låg kostnad

Eftersom digital signage tar bort behovet av att skriva ut nytt material så minskar organisationerna kostnader för broschyrer, menyer, traditionella affischer och allt annat skyltmaterial.

Fördelarna med digital skyltning är inte bara att det blir billigare att byta budskap, det minskar även kostnader för logistik och förvaring. Istället för att lägga kostnader på utskrifter, logistik och förvaring så kan organisationerna lägga ner mer tid på konvertering, träffsäkerhet och arbeta med högre kvalité på det visuella.

4. Kommunikation blir enkelt med digitala skyltar

På bara några klick så kan dina budskap vara publicerad på de platser du vill och optimerad för alla olika typer och storlekar.

Just designen kan även vara förberedd för just de typerna av budskap du vill använda dig av. Då kan du enkelt fördela ansvaret i resten av organisationen.

Molnbaserade digital signage system, som Wevju, ger dig en möjligheten att skapa, publicera och hantera alla dina skärmar och platser. All sker enkelt med drag ‘n drop och fungerar på alla olika typer av webbläsare.

Rörliga budskap med digital skyltning drar mer uppmärksamhet än traditionell skyltning.
5. Koppla på externa system och automatisera publicering

En annan fördel som digital skyltning har är att du kan koppla på externa datakällor, interna system som ditt affärssystem eller logistik-system för att visa nyckeltal. Du kan koppla på sociala medier, använda dig av RSS eller vilken annan data källa du vill. Moderna system är redan uppkopplad mot flertalet system.

Det är något som vi på Wevju har lagt ner mycket tid på och har en av världens största bibliotek av appar. Det innebär att du enkelt kan koppla på systemen du arbetar med enkelt.

Det ger organisationer helt nya möjligheter, både för arbetsplatser och för butiker.

Vad kan det göra för din verksamhet?

Vi på Wevju erbjuder ett flexibelt digital signage system som står sig starkt mot internationella konkurrenter med 8,1 av 10 i helhetsbetyg från våra kunder.

Det finns många fler fördelar för att använda dig av digitala skyltar, många ser det som en extra säljperson när alla andra är upptagna eller underhållning för väntande kunder. Allt från industri-företag till, skolor, sjukhus, banker, butiker och kontor använder tekniken idag för att stärka varumärket och interagerar med deras besökare.

Vill du ha mer information om hur digital skyltning skulle kunna stärka din versamhet så är det bara att ta kontakt med oss.

Testa själv, prova digital skyltning gratis

Dela artikel

Dela denna artikel med dina vänner.